
Bu yıl ilki düzenlenen MorFestte kadınlar 8 Mart’ın enerjisini ve direnişini Beşiktaş’a taşıdı. Sadece kadınların katılımına açık olan festivalde kadınlar birlikte üretti, birlikte eğlendi.
Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG)'nin "Yaşam İçin 1 Oda", Lezbiyen ve Biseksüel bireylerin, Beşiktaş Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezinin standlarının açıldığı festivalde Feminist Politika ve Güldünya Yayınlarının kitap standı ile kadınların kendi emekleri ile hazırladıkları yiyecek ve içecek stantları yer aldı.
TAKAS PAZARI KURULDU
Öz savunma, el sanatları, drama, Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi atölyeleri açık havada kadınlarla birlikte kendi etkinliklerini düzenledi. "Tüketme takas et" pankartıyla kadınlar kitap, müzik albümleri ve giyime kadar küçük bir takas pazarı kurdu. Festivale katılanlar ihtiyacı olanları alırken yerine kullanmadıkları eşyaları bıraktı. Festival, atölyelerin kaldırılmasının ardından forum ile devam etti.
MorFestin katılımcılarından olan Beşiktaş Belediyesi meclis üyesi Sedef Çakmak, “Bugün burada her yaştan, her kimlikten kadınlar var. Bu kadar farklılıkları olan kadınların ortak bir amaç uğruna bir araya gelmesini ben büyük bir zenginlik olarak görüyorum. Dayanışmamızın ruhu da buradan geliyor” ifadelerini kullandı.
Morfest, Mehtap Meral, Zlie Basıp Kaçanlar, Müge Tosun ve Burcu Yeşilbaş'ın konser dinletileri ile son buldu.
Sibel Gülersöyler-Kent Yaşam