banner262
Öne Çıkanlar 29 ekim beylikdüzü belediyesi kemal çebi kent yaşam gazetesi cami

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan İtiraf Gibi Açıklama!

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, “Azerbaycan, modern silahlarının olduğunu son üç günde gösterdi. Fakat netice modern silahlarla alınmıyor” dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan İtiraf Gibi Açıklama!
Almanya Başbakanı Angela Merkel, resmi temaslarda bulunmak üzere Berlin’e gelen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı Başbakanlık konutunda ağırladı. Merkel ve Sarkisyan görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 28 yıldır devam eden Dağlık Karabağ sorununun kısa bir zamanda çözümünün mümkün olmayacağını belirten Merkel, silahların susması ve tarafların kalıcı barışın sağlanması için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) dönem başkanlığını devralan Almanya’nın AGİT Minsk Grubu ile görüşerek soruna yardımcı olmaya çalışacağını söyledi. Merkel, Dağlık Karabağ konusunda bu zamana kadar fazla bir mesafe alınmamasını da eleştirerek, silahlar susmadan barış görüşmelerinin olamayacağını söyledi. Merkel, Ermenistan’ın AB ile ilişkilerinin gelişmesi ve Türkiye ile komşuluk ilişkilerinin yeniden başlamasını arzuladıklarını söyledi.



“NETİCE MODERN SİLAHLARLA ALINMIYOR”
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Karabağ halkının savaş istemediğini belirterek, Karabağ halkının bağımsızlık mücadelesi verdiğini ve soruna Karabağ halkının karar vermesi gerektiğini söyledi. Sarkisyan, Ermenistan’ın gösterdiği görüşmelerin devam etmesinden yana olduğunu ancak Azerbaycan’ın buna yanaşmadığını iddia etti. Sarkisyan bir gazetecinin ‘Rusya sizi destekliyor ve diğer taraftan Azerbaycan’a silah satıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna ise şöyle karşılık verdi: “Azerbaycan, modern silahlarının olduğunu son üç günde gösterdi. Fakat netice modern silahlarla alınmıyor. Güç ve yaptırım ayrı bir şeydir.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner259

banner264