banner262
Öne Çıkanlar extrahaber Bağcılarda kadınlar yazar oluyor Nişanca Bilgi Evi derya yumak Eminönü Meydanı

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç imar barışını değerlendirdi..

Hükümetin “imar barışı” olarak nitelediği olay Sarıyer’de düzenlenen toplantıda tüm yönleriyle ele alındı. Mahalle muhtarları, mahalle dernekleri, sivil toplum kuruluşları ve belediye yetkililerinin katıldığı toplantıda konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, imar barışı düzenlemesinin Sarıyer'de mülkiyet sorununu çözmediğini belirterek, “Tüm halkı kucaklamadan, mülkiyet sorunu çözülmeden imar barışı olmaz” dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç imar barışını değerlendirdi..

TEMEL KONUMUZ MÜLKİYET SORUNU

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki toplantıya katılanlara açıklamada bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’de 2009 yılından bugüne temel uğraşlarının mülkiyet sorunun çözümü olduğunu belirterek şunları söyledi:

“2009 yılında bu işe başladık. O günden bugüne temel bir uğraşı alanımız vardı. Önce gecekondularla ilgili bir birim oluşturuldu. Bu birim zamanla ilerledi ve bu konu Belediye Meclisimizde görüşülmeye başlandı. Mülkiyet probleminin çözümü için bir çaba içerisinde olduk. Bir yol haritası çıkarıldı ve bu doğrultuda yola çıkıldı. Mülkiyet sorununun çözümü için vatandaşlarla birlikte çalışılması gerekir. Çünkü bir tane temel olgu var o da halk. Sarıyer’de mülkiyet sorununun çözümü ancak burada yaşayan insanların içinde olduğu bir çalışmayla mümkün olabilir. Bu işin altyapısı doğru bir şekilde yapılmış olsaydı sokaklarda asılan o pankartlara gerek kalmayacaktı.

İmar barışı bizim mahallelerin de içinde olduğu bir çözüm olsaydı, biz de bunu olumlu karşılardık. Bu çıkan yasa şuanki haliyle bir tapu veya mülkiyet sorununun çözümüne yönelik değil. Sadece yapı belgesi veriliyor. Bu çıkan yasa dikkat ederseniz mülkiyet sorunu olmayan diye başlıyor.”

TAPU HAKKI TANINMIYOR

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay da, “Bu bir torba kanun ve bu kanunun içerisinde imar barışı ile alakalı bir maddemiz var. Bu düzenleme ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların belli bir bedel karşılığında kayıt altına alınmasına ilişkindir. Yani Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen noktalara paranızı verip belgenizi alacaksınız. Bu para kentsel dönüşüm fonuna aktarılacak. Bu düzenleme tapu ya da mülkiyet hakkı tanıyan bir düzenleme değil şuan için. Bizim size önerimiz yapı kayıt belgesini almanız fakat bunu yaparken istenilen ücrete de bakılması gerekiyor” dedi.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner259

banner264