banner262
Öne Çıkanlar kent yaşam gazetesi sarıyer gözaltı İstanbulda Deprem Başakşehir Güreş Kulübü Derneği

İnönü, “'Şişli modeli' denilen anlayışla ahlak yapısı tahrip edildi...

Şişli Belediyesi'nde 2 yıl önce vurularak öldürülen Başkan Yardımcısı Cemil Candaş için düzenlenen yürüyüşte konuşan Belediye Başkanı İnönü, geçmişteki yerel yönetime ilişkin sert ifadeler kullandı. İnönü, “'Şişli modeli' denilen anlayışla ahlak yapısı tahrip edildi. Şişli halkının hakları gasp edildi. Bu modeli ortadan kaldırmanın kolay olmayacağını biliyorduk. Cemil’i katlederek bu işin ne kadar zor olacağını gözümüze sokmak istediler” şeklinde konuştu.

İnönü, “'Şişli modeli' denilen anlayışla ahlak yapısı tahrip edildi...

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, belediye başkan yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin davada bugün karar çıkmasını beklediklerini belirterek, "Bu davanın rant çeteleriyle mücadelemizde bize güç verecek ve toplumun adalet duygusunu onaracak şekilde sonuçlanmasını diliyorum." dedi. Şişli Belediyesi önünde toplanan Hayri İnönü ve belediye çalışanları, ''Temiz belediyecilik bayrağını yere düşürmedik Cemil başkanım'' yazılı pankartla davanın görüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne yürüdü. Burada açıklama yapan Hayri İnönü, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın sonuna gelindiğini söyledi. Cemil Candaş'ın 2,5 yıl önce hayatını kaybettiğini hatırlatan İnönü, şöyle devam etti: ''Bugün karar verilmesini bekliyoruz. Bu davanın rant çeteleriyle mücadelemizde bize güç verecek ve toplumun adalet duygusunu onaracak şekilde sonuçlanmasını diliyorum. Bu dava yalnızca bir cinayet davası değildir. Bu dava yalnızca Cemil'in ailesinin ve biz dostlarının izlediğini bir dava da değildir. Cemil'in acısı kalbimizde hala tazeliğini korurken karanlık çıkar zincirini kıracak bir kararlılık bekliyoruz.'' CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Cemil Candaş'ın kent ve gelecek için mücadele ederken hayatını kaybettiğini belirtti. Cemil Candaş mücadelesinin izinden giderek her türlü ranta karşı kentin yanında olacaklarını dile getiren Kaftancıoğlu, ''Biz bugün mahkemeden Cemil Candaş'ı aramızdan alan zihniyetin hak ettiği en yüksek cezayı almasını bekliyoruz." dedi. Açıklamanın ardından aralarında bazı CHP milletvekillerinin de yer aldığı grup, duruşmayı takip etmek için adliyeye girdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner259

banner264