banner262
Öne Çıkanlar extrahaber extra haber Bağcılarda kadınlar yazar oluyor Nişanca Bilgi Evi derya yumak

Esenyurt ‘ta her okula bir zabıta

Esenyurt Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu “Her Okula Bir Zabıta” uygulaması ile okul ve çevresinde her türlü suç unsuru olan durum ve kişilere anında müdahale ediliyor. Uygulama aynı zamanda belediyeyle vatandaşların ve öğrencilerin daha etkin ve hızlı iletişim kurmasını hedefliyor.

Esenyurt ‘ta her okula bir zabıta

Uygulama ile okullarda görev yapan zabıta memurları sayesinde okul önleri ve çevresinde uyuşturucu, seyyar satıcılar, trafik ve suç unsuru oluşturabilecek her türlü durum ve kişilere karşı önlem alınıyor. İlçede bulunan 83 okulun tamamında görev yapan zabıta memurları öğrencilerin daha güvenli eğitim görmelerini sağlarken, belediye ile vatandaş arasında daha hızlı ve etkin şekilde iletişim sağlanmasına da katkı sağlıyor. Okullarda eğitim gören öğrenciler görevli memura her türlü ihtiyaç, talep ve şikayetini iletebiliyor. Bu talep ve ihtiyaçlar da belediye tarafından karşılanıyor.

“Daha güvenli eğitim ”

Uygulama hakkında bilgi veren ve seyyarlara müsaade etmeyeceklerini dile getiren Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürü Özcan Gümüşsoy, “Seyyar bildiğiniz gibi suçtur. Okul önlerinde yapılan satışlar sağlıksız, hijyenik olamayan ortamlarda açık ve ambalajsız ürünler sağlık açısından çocuklar için tehdit oluşturduğu için bunlara kesinlikle müsaade etmiyoruz” diye konuştu.

Gümüşsoy, “Okullarımızın önünde trafik, seyyar satıcılar, uyuşturucu, suç unsuru teşkil edecek durumlar ve kişilere karşı öğrenci ve okulun güvenliğini sağlamak adına ilçede bulunan 83 okulda zabıta memurları görev yapıyor ” şeklinde konuştu.

Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner259

banner264