banner262
Öne Çıkanlar gramofon extrahaber Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskenderun istasyonu madde bağımlılığı

Korkulan oldu: Yiyeceklerde koronavirüse rastlandı

Korkulan oldu. Çin'de dondurulmuş yiyeceklerde koronavirüse rastlandı. Çin Sağlık Yetkilileri, Rusya'dan ithal edilen kalamarlarda yeni tip koronavirüse rastlandığını açıkladı. Yetkililer, 24-31 Ağustos tarihleri arasında Jilin eyaletine ithal eden kalamar paketlerini satın alanların ya da tüketenlere test yaptırması çağrısında bulundu.

Korkulan oldu: Yiyeceklerde koronavirüse rastlandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınının başından beri merak edilen "Yiyecekten virüs bulaşır mı?" konusu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çin'de, Rusya'dan ithal edilen dondurulmuş kalamarlarda Kovid-19 virüsüne rastlandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınının başından beri merak edilen "Yiyecekten virüs bulaşır mı?" konusu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çin'de, Rusya'dan ithal edilen dondurulmuş kalamarlarda Kovid-19 virüsüne rastlandı.

'TEST YAPTIRIN' ÇAĞRISI

Çinli sağlık yetkilileri 24-31 Ağustos tarihleri arasında Çin'in Jilin eyaletine ithal edilen kalamar paketlerini satın alanların ya da tüketenlerin derhal koronavirüs testi yaptırması çağrısında bulundu.

İTHALATLAR 1 HAFTA ASKIYA ALINACAK

Çin gümrüğü cuma günkü açıklamasında, dondurulmuş gıda ürünlerinde koronavirüs çıkması durumunda şirketlerin ithalatlarını bir hafta süreyle askıya alacağını belirtti. Bu sürenin, tedarikçi şirketin ürünlerinde üç defa Kovid-19'a rastlanması durumunda bir aya uzatılacağı ifade edildi.

DAHA ÖNCE DONMUŞ GIDA KARGOLARINDA VİRÜSE RASTLANMIŞTI

Ağustos ayında, iki Çin kentinde yetkililer ithal donmuş gıda kargolarında virüs izine rastlandığını açıklamıştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise Kovid-19'un gıda veya ambalaj yoluyla yayıldığına dair hiçbir kanıt bulunmadığını açıklamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner259

banner264