banner262
Öne Çıkanlar kent yaşam gazetesi gözaltı sarıyer İstanbulda Deprem Başakşehir Güreş Kulübü Derneği

"O iddialar asılsız"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, DEİK tarafından düzenlenen Türkiye-Özbekistan İş Forumunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Zeybekci, Alman devlet bankalarının Türkiye’ye finansmanı kısacağı iddialarına ilişkin konuştu. Zeybekci, dolar ve euro’da yaşanan yükselişlerin de spekülatif olduğunu söyleyerek artışları ‘geçici’ olarak niteledi.

"O iddialar asılsız"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) tarafından düzenlenen Türkiye-Özbekistan İş Forumuna katıldı. Bakan Zeybekci, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zeybekci Alman devlet bankalarının Türkiye’ye finansmanı kısacağına yönelik çıkan haberlerle ilgili açıklamada bulundu. Zeybekci, “Bunların tamamen asılsız haberler olduğunu, ilgili kurumlar Türkiye ile ilgili böyle bir kararın olmadığını açıklıyorlar. Dolayısıyla bazı hareketli zaman dilimlerinde hep söylediğimiz spekülatörlerin bunu kullanmak için yarattıklarına şahit oluyoruz. Biz son 3-4 yılda bu tarz spekülatif hareketlere karşı yatırımcıların, Türkiye’deki iş çevrelerinin dikkat etmeleri gerektiğini söylüyoruz” dedi.

“DOLAR VE EURODAKİ YÜKSELİŞ SPEKÜLATİF”

Türkiye’nin gerek özel sektör gerekse kamu anlamında kısa vadeli mükellefiyetleri yerine getirmede hiçbir zaman problemi olmadığını dile getiren Zeybekci, döviz kurlarında yaşanan yükselişlerin spekülatif ve geçici olduğunu söyledi. Zeybekci: “ Yakın gelecekte de böyle bir problem asla olmayacaktır. Diğer taraftan gerek AB gerek OECD gerekse G20 ülkeleri kiminle kıyaslarsanız kıyaslayın kamu borçlarının milli gelire oranına baktığımızda da bunun ne kadar iyi bir seviyede olduğunu görürüz. Dolayısıyla Türkiye’nin spekülasyonlara bedel ödemesini kabul edilebilir bulmuyorum. Onun için de bunların hepsini spekülatörlerin çıkardığı geçici etkiler olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner259

banner264