banner262
Öne Çıkanlar 29 ekim beylikdüzü belediyesi kemal çebi kent yaşam gazetesi cami

Bayrampaşa Belediyesi’nin Projesine Ab’den Büyük Hibe

Bayrampaşa Belediyesi, “Sağlık Sporda, Bağlan Hayata” isimli projesiyle Avrupa Birliği’nden (AB) 129 bin 778,70 Euro hibe almaya hak kazandı. Projeyle ilgili Ankara’da yetkililer ile protokol yapan Başkan Atila Aydıner, “Sunduğu proje ile İstanbul’da hibe almayı başaran tek kurum Bayrampaşa Belediyesi oldu. Bu projeyi en güzel biçimde hayata geçireceğiz.” dedi.

Bayrampaşa Belediyesi’nin Projesine Ab’den Büyük Hibe

Şehir eşleştirme modeli çerçevesinde, Bayrampaşa Belediyesi ve Bayrampaşa Gençlik Spor Kulübü Derneği ile Litvanya’nın Kaunas Belediyesi’nin ortak geliştirdiği “Sağlık Sporda, Bağlan Hayata” projesine AB’den hibe desteği geldi. Proje kapsamında, Bayrampaşa ile Kaunas belediyeleri arasında sağlıklı yaşam ve spor alanında şehir eşleştirme ilişkisinin geliştirilmesi ve uluslararası düzeyde vatandaşların sağlığını korumak ve dezavantajlı grupların sosyal hayata dâhil edilmesi planlanıyor.

Proje uygulamaya alındığında Bayrampaşa Belediyesi yetkilileri, proje ortağı Bayrampaşa Gençlik Spor Kulübü Derneği ile birlikte Kaunas şehrini ziyaret ederek uygulamaları yerinde inceleyecek ve projede görev alan diğer paydaşların temsilcileri arasında bilgi transferi sağlanacak. Böylece AB katılım sürecinde sağlıklı yaşam ve spor alanında geliştirilen yararlı uygulamaların Bayrampaşa ve Kaunas belediyeleri arasında karşılıklı değişimi için kardeş şehir işbirliği sürdürülebilir hale getirilecek.

Bayrampaşa Belediyesi ve Kaunas Belediyesi yetkililerinin karşılıklı ziyaretlerinin ve verilen eğitimlerin ardından Bayrampaşa Gençlik Spor Kulübü’nün şehir olimpiyatları konsepti çerçevesinde basketbol, futbol, atletizm ve okçuluk turnuvaları düzenlenmesi hedefleniyor.

600 GENÇ SPOR İLE BULUŞTURULACAK

Sporu gençlerin yaşamının merkezine konumlandırmak ve konuyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Bayrampaşa’daki liselerden 14-16 yaş aralığındaki toplam 400 öğrenci ve 32 öğretmen seçilerek onlara gençlerin sporla güçlendirilmesi ve sosyalleştirilmesi hakkında eğitim verilecek. Diğer taraftan Kaunas’ta farklı gençlik merkezlerinden 200 genç daha bu projeyle buluşturulacak.

Proje ile uzun vadede ise Litvanya ve Türkiye’de kamuoyuna yönelik farkındalık kampanyaları ile gençlerin büyük bir bölümünün madde bağımlılığı konusunda bilincinin ve duyarlılığının arttırılması amaçlanıyor.

İLK TOPLANTI 19 TEMMUZ’DA

Proje çerçevesinde Kaunas Belediyesi ve Bayrampaşa Belediyesi ile diğer paydaşların katılımıyla 19 Temmuz Cuma günü Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda ilk toplantı yapılacak. Projenin tüm detaylarıyla anlatılacağı toplantıda bir sonraki aşamada yapılacaklar da ele alınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner259

banner264